k belgesi 948
K Belgesi Hakkında Bilgiler
Odamız Odalar Birliği tarafından, K yetki belgesi düzenlenmesi için yetkilendirilmiş odalardan biridir. K belgesi almanın avantajlarıK belgesi almanın dezavantajlarıK belgesi ile ticari araç sahibi olmanın saygınlığına sahip olursunuz. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra, UUGK yetkilileri tarafından araçlarınızdaki gereksinimler ve güvenlik önlemleri kontrol edilecektir. Başvuru için gerekli olan belgeler arasında araç ruhsatı, araç sigorta poliçesi, araç muayene raporu gibi evraklar bulunmaktadır. Ticari amaçla Eşya Taşımacılığı yapacaklara, Şirketler için 110 ton taşıma kapabettilt-resmi.com şahıslar için 35 ton kapasite şartı uygulanmaktadır. K2 belgesinden K1 belgesine dönüşümyapmak isteyenler aradaki fiyat farkını ödemek ve k1 belgesi için gerekli şartları sağlamak zorundadır. K2 Belgesinden k1 belgesi ne dönüşüm yapmak isteyenler ise direk geçiş yapabilirler. Trafiğe kayıtlı araç sayısı ülkemizde her geçen gün artmaktadır. Ancak her aracın çeşidine göre ehliyet sınıflandırması farklılık göstermektedir. K Belgesi İçin Gerekli Evraklar nelerdir gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Lojistik aşamaların her basamağında güvenle yol almak için Yolda.com yanında.
K2 BELGESİ NEDİR
Bu şartlar arasında şirketin finansal durumu, araçların teknik özellikleri ve güvenlik önlemlerinin alınması gibi unsurlar yer alır. Ayrıca, başvuru sahibinin ticari sicil kaydı olması ve taşımacılıkla ilgili yeterli tecrübeye sahip olması da gerekmektedir. Başvuru yapabilmek için Kültür Ve Turizm Bakanlığından unvan talebi başvurusu yapmak ve ardından alınacak onaydan sonra gerekli evraklarla başvuru yapmak gereklidir. K2 Yetki belgesi sahipleri iş yerleri için adres unvan vergi dairesi değişikliği yaptıklarında bunu mutlaka 60 gün içinde bakanlığa bildirmek zorundadır. Yurt içi, hususi ve ticari amaçla taşıma yapan kişiler bu evrakları kendine uygun şekilde alabilir. E-devlet üzerinden K belgesi başvurusu kolayca yapılabiliyor. Yük taşıma işlemi yapacak olan araç sahiplerinin, bu başvuruyu kısa süre içinde yapması gerekiyor.
K1 ve K3 Belgelerinde ODY/ ÜDY Bulundurmak Zorunludur
K belgesi için bazı maliyetler ve harçlar ödemeniz gerekmektedir. K belgesi için gerekli olan maliyetler ve harçlar da belirlenen standartlara göre ödenmelidir. Öncelikle, K belgesi başvurusu yapacağınız il veya ilçede bulunan UUGK merkezine başvurmanız gerekmektedir. Ticari amaçla Ev ve Büro eşyası taşımacılığı yapacaklara verilir. K belgeleri başvuruları Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine yapılmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü olmayan illerde ise başvurular Ticaret Odalarına yapılmaktadır. Araç satışlarında ise noter satışı tarihi itibari ile 60 gün içinde bakanlığa başvuru yapılmalıdır.
Çekici cinsi taşıtlardan katar ağırlığı 40 tondan fazla olanların katar ağırlıkları 40 ton, kamyon cinsi taşıtlardan azami yüklü ağırlığı 32 tondan fazla olanların azami yüklü ağırlıkları 32 ton kabul edilir. Toplam yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen taşıtlar ile yapılan eşya taşımaları için yetki belgesi ücretinde yüzde 75 indirim uygulanır. K1 belgesi olmadan hizmet vermeye çalışanlara 1,434 TL para cezası verilir. İlk olarak, başvuru yapacak kişi veya firma, ilgili Ticaret Odası veya Sanayi Odası’ndan herhangi birine üye olmalıdır. Daha sonra, K belgesi başvuru formunu doldurarak ilgili evrakları teslim etmelidir. Başvuru evrakları arasında şirket tescil belgesi, ticaret ve sanayi odasının onaylı üyelik belgesi, araç kayıt belgesi, acente sözleşmesi gibi belgeler bulunmaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından araç kullanım alanlarına göre farklı belgeler veriliyor. K belgesi, araçların kullanım alanları ve kapasitesine göre verilen belgeler arasında geliyor. Bu anlamda yapılan çeşitli sınıflandırmalar içinde bulunan araçlara ise, K yetki belgesi veriliyor. Panelvan araçlar taşımacılık sektöründe sıklıkla tercih edilen araçlardır.
Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. Taşıtın içinde yolcularla birlikte canlı hayvan taşınamaz. 5 milyar Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları. Araçlarınızın belirli güvenlik standartlarına uyması gerekmektedir. Başvurunuzun onaylanması halinde, belge size verilecektir.
Yurt içi eşya taşımalarında, K1 Yetki Belgesi sahipleri, yalnız kendi adına kayıt ve tescil edilmişözmal ticaritaşıtları taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler. K1 yetki belgesine kayıt edilecek taşıtların, motorlu araç tescil ve trafik belgelerindeticariolarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunludur. K2 yetki belgesi için başvuranların en az, 1 birim taşıta (kamyonet, kamyon, tır, kırkayak vs) sahip olmaları gerekir. K2 belgesine sahip olan kişilerin adına kayıtlı araçların gereçli ve dönemlik muayenelerinin olması şartı da aranır. K1(Ö) yetki belgesine kayıt edilecek taşıtların, motorlu araç tescil ve trafik belgelerindeticariolarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunludur. K3 yetki belgesine kayıt edilecek taşıtların, motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunludur. K1 yetki belgesine kayıt edilecek taşıtların, motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunludur. K1(Ö) yetki belgesine kayıt edilecek taşıtların, motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunludur. K1 belgesi, sahip olduğu araç veya araçlarla ticari olarak taşımacılık yapmak isteyenlerin sahip olması gereken yetki belgesi olup sadece gerçek ve tüzel kişiliklere verilir.
{
K1 Belgesi Nedir? K1 Belgesi Kimlere Verilir?
|}
%75 İndirimden yararlanacak olan firmaların araçlarının tamamı 3,5 tona kadar yük taşıyan kamyonet cinci olması zorunludur. 3,5 ton ve üzeri araçlar kamyon olarak kabul edildiği için indirimden faydalanamazlar. Bu nedenle, K belgesi sahibi şahıs ve tüzel kişilerin uyarı cezasına maruz kalarak mağdur olmamaları için 90 gün içinde Odamızın İç Ticaret Servisi’ne bahsedilen bu bildirimleri yapmaları rica olunur. K Belgesi veya K Belgeleri, Türkiye’de taşımacılık için verilen yetki belgeleridir. K belgelerinde, belge bitim tarihinden önce K belgelerini yenilemeyenler Karayollarında yapılan denetimlerde yüklü miktarda para cezasına maruz kalacaklardır. Yetki belgesi olmadan yapılan ticari yük taşıma cezası 1645 TL dir.
Her 5 yılda bir yenilenmesi gereken K2 belgesi bir dilekçe ile birlikte Karayolları Müdürlüğüne başvuru yapılarak alınabilir. K belgesi alan kişilere taşımacılık yapma yetkisi verilmektedir. Bu belge sayesinde ticari ve kargo taşımacılığı yapabilir, müşterilerin eşyalarını güvenli bir şekilde taşıyabilir ve işlerini yasal olarak sürdürebilirler. K belgesi almak için öncelikle ilgili meslek odasına kaydolmanız gerekmektedir. Daha sonra başvuru süreci için gerekli evrakları tamamlayıp başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda, taşıma yetkisini belgeleyen K belgesi size verilecektir. K belgesi, ticari amaçla kullanılan panelvan araçlar için zorunlu bir belgedir. Bu belge, TÜRKIYE motorlu Taşıt yönetmeliği gereğince, yolcu taşıma faaliyetlerinde bulunan araçların halkın sağlığı ve güvenliği açısından gereken şartlara uygun olduğunu kanıtlamaktadır.
Ancak K1 yetki belgenize kamyon ya da kamyonet türü normal ve kurtarıcı özelliğine sahip olmayan bir aracı ilave ettirmek istediğinizde, kapasite şartı o an aranmaya başlanır. Türü yetki belgeleri için istenen belgeler ve gerekli şartları aşağıda tanımlanmıştır… Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Diğer bir alternatif ise yük taşıma hizmeti almak veya bu hizmeti sunan bir şirket ile anlaşma yapmaktır. Panelvan araçlarınızı K belgesi olan bir şirkete taşınmasını sağlamak, ticari işlerinizi yürütmenizi mümkün kılar.